FAQ


Vanaf welke leeftijd kan ik definitief ontharen?
Meisjes vanaf dat u 1 jaar ongesteld bent, mannen vanaf 18 jaar.

Waarom laserontharing met Milesman Compact?
Omdat het een uiterst zachte en veilige manier is om ongewenste haartjes voorgoed te verwijderen. Zonder pijn en ontstekingen. 

Zal mijn haar reageren? 
Indien we niet zeker zijn of uw haar al reageren, kunnen we een testsessie doen op een zone van 4 cm². U komt 6 weken later terug om te zien of de haren verminderd zijn. Er wordt een voor en na foto genomen. Deze testsessie kost 20€, maar krijgt u geheel terug bij opstarten van de behandeling.

Is laserontharing met Milesman Compact diodelaser veilig?
Ja, het is 100% veilig. De huid en omliggende bloedvaten kunnen niet beschadigd worden. De laser vernietigt enkel de haarfollikel van de groeifase.

Doet het pijn?
Neen, het doet absoluut geen pijn. Door de allernieuwste techniek kan u met de laser op de meest gevoelige zones hoogstens een lichte prikkeling voelen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Reken gemiddeld tussen 5 à 8 behandelingen. Daarna kan u jaarlijks een onderhoudsbeurt inplannen, indien nodig om het optimale resultaat te behouden.

Komen de haartjes terug? 
Neen, haren die met Milesman Compact verwijderd werden, komen nooit meer terug. Het is echter wel mogelijk dat onder hormonale omstandigheden niet actieve haarfollikels actief worden of dat donshaartjes dikke haren worden. Meestal kan dit opgelost worden door een onderhoudssessie. Nooit krijg u de haargroei van voorheen terug!

Wanneer mag ik laserbehandelingen doen?
De Milseman Compact is zo ontwikkeld dat hij ook donkere huidtypes kan behandelen. U kan dus het ganse jaar door doorgaan met de behandelingen. Ik raad u wel aan om 2 weken voor de sessie niet meer intens te zonnebaden of een sunblock te gebruiken.

Bij welke haren werkt het niet? 
Bij haren die minder dan 10% pigment bevatten werkt de laserontharing niet. Dit kunnen witte of grijze haren zijn, maar ook sommige haren met rood pigment (zeker niet allemaal), kunnen minder reageren. Daarvoor kan u een testsessie aanvragen.

Kan ik doorgaan met de sessies tijdens zwangerschap of borstvoeding?
In principe wel, laserbehandeling met de Milesman Compact, kan totaal geen kwaad voor de baby. Echter kan het zijn dat u door hormonale schommelingen minder reageert op de behandelingen. Dan kan u de sessies even staken en daarna terug verder gaan.

Hoeveel tijd moet ik tussen de sessies laten?
In principe hanteren wij de regel om de 6 weken. Na de 5de sessie kunnen we al eens 12 weken tussen laten. Voor zones in het gezicht kan u om de 4 weken komen indien nodig. Als u start met een zone zou deze in principe binnen 18 maanden moeten afgewerkt zijn.


Bent u zelf schoonheidsspecialiste, kapper of wilt u graag definitieve ontharing aanbieden? Ik kom graag bij u langs! Stuur me vrijblijvend een mailof bel me voor meer info en de aantrekkelijke commissie.